Şırnak
Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölümü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Şırnak Kadın Eli Üretim ve İşletme Kooperatifi
işbirliği Şırnak Valiliği’nin destekleri ile bugün ilimizin lezzetli yemekleri ve
ilimizde üretilen ve markalaşmış yiyeceklerin tanıtımı yapıldı.
Nuh’un
Sofrası Şırnak Yemekleri ve Yöresel Ürün Tanıtım Etkinliği paydaşların ve yerel
halkın katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Şırnak ili coğrafi ürünlerinden
Şımşıpedolması yanı sıra Kutlık, Maşi Çorbası, Aşure, Yumurtalı Kenger ve Şırnak’ın
meşhur tatlısı Kadge Dıfse yaklaşık 1500 kişiye ikram edildi.
Turizm
ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim
elemanları ve değerli öğrencileri ve Şırnak Kadın Eli Üretim ve İşletme Kooperatifi
emektar kadınlarının hazırladığı yemekler misafirler tarafından beğeni topladı.
Galeri
05/11/44 | Şırnak Üniversitesi