2-molla-ahmed-el-cezeri-sempozyumu-kultur-sanat-ve-gezi-programlariyla-son-buldu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Molla Ahmed El-Cezeri Sempozyumu’na başta Türkiye’den olmak üzere, İsveç, Norveç, Irak ve İran’dan elliyi aşkın bilim insanı ve araştırmacı katıldı. Sekiz oturum halinde düzenlenen sempozyuma yaklaşık kırk tane bildiri sunuldu. Sempozyum kapsamında bilimsel etkinliklerin yanı sıra Şırnak’ın kültürel ve sanatsal mekanları gezilerek, birçok sosyal aktivite düzenlendi.

2. Molla Ahmed El-Cezeri Sempozyumu’nun birinci gününde oturumlara katılan bilim insanları, araştırmacılar ve diğer konuklar akşam saatlerinde ise Cizre’de tarihi bir mekan olan Mala Dengbêja’nda Cizre’nin yerel sanatçılarının seslendirdiği türkülerle ruhlarını dinlendirdiler. Geceye damgasını vuran ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan birbirinden güzel birçok türkü ve sitran seslendirdi.

Sempozyumun ikinci gününün sonunda ise Cizre Belediyesi’nin bahçesinde ilahi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Dinletiye katılan Cizreliler, Serdar Tuncer’in seslendirdiği şiirlerle duygusal anlar yaşadı.

Sempozyumun son gününde ise katılımcılar Şırnak’ın tarihi ve doğal mekanlarını görme imkanı buldu.

19.10.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü