2024-guneydogu-kariyer-fuarinda-universitemizin-standi-yogun-ilgi-buldu

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde düzenlenen 2024 yılı Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı bu sene Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Şırnak Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Sanko Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilen fuarın açılış programı büyük bir katılımla başladı.

Üniversitemizin de paydaşı olduğu fuara üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altuntaş, Kariyer Merkezi Müdürü: Dr. Mustafa Burak Çelebi, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Haluk Kurtuluş, Şırnak TTO A.Ş. Genel Müdürü: Doç. Dr. Asaf Tolga Ülgen ve ŞÜTAM-Lab Müdürü: Doç. Dr. Ahmet Turşucu ile yaklaşık 45 öğrencimiz katıldı.

Üniversite olarak gençleri her alanda desteklediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, bu gibi fuarların gençlerin iş hayatına atılmalarında yol gösterici olacağını ifade ederek böyle önemli bir fuarın paydaşı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Fuarda üniversitemiz bünyesinde çalışmalar yürüten Kariyer Ofisi, Şırnak TTO ve ŞÜTAM’ın ortak kurduğu stant ise yoğun ilgi gördü.

Üniversiteli gençlerin istihdam olanaklarının desteklenmesi, istihdamda fırsat eşitliği sağlanması ve gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen kariyer fuarları 2019 yılından bu yana başarıyla gerçekleştiriliyor.

 İki gün süren fuara kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, meslek odaları, kamu ve genç istihdamında büyük paya sahip KOBİ’lerin de katılımıyla gerçekleştirilen fuarda gençler, etkinliklere katılarak kurum ve kuruluşların insan kaynakları yöneticileri ile aracısız temas kurma fırsatı yakalarken, iş ve staj mülakatları, örnek olay çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ve atölye çalışmalarına katılarak kendilerini iş hayatına hazırlayacak deneyimler kazandılar.

Fuarlara katılım sağlamak isteyen gençler, QR kodlarını, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin geliştirdiği ve kariyer hayatına ilişkin tüm hizmetlerin fırsat eşitliği temelinde tek bir nokta üzerinden sunulduğu e-insan mobil uygulaması üzerinden alabildi. Gençler, fuar kapsamında planlanan özel etkinlik ve iş-staj mülakatları başvurularını da hem e-insan mobil uygulaması hem de Yetenek Kapısı web sitesi (yetenekkapisi.org) üzerinden gerçekleştirdi.

8.01.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü