24-kasim-ogretmenler-gunu-konserlerine-yogun-ilgi

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü bu sene farklı bir etkinlikle kutlandı.  Bu defa öğretmen ve öğrencilerini bir araya getiren müzik oldu. Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Derya Yücel’in katkılarıyla ve akademisyenlerinden Doç. Günay Tuzkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Sağırkaya koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü konseri yoğun ilgi gördü.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen konsere başta Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş olmak üzere birçok öğrenci ve akademisyen katılım gösterdi. Konser boyunca birbirinden özel parçalar seslendirildi.  

Öğrencilerin hocalarıyla aynı sahneyi paylaştığı konserde öğrenciler ikişer kişilik gruplar şeklinde ve solo olarak kendi çaldıkları enstrümanlarla şarkılarını söyledi. Konserde Türkçe ve Kürtçe seslendirilen şarklar seyirci tarafından büyük ilgi görürken konserde sırasıyla; Müslim İlikhan - Fehat Tarhan, Gurbet Uzar - Vesile Açar -Rojin Akay,  Aziz Ekinci - Şehmus Fidan, Kader Yiğit, Ömer Adar Kandemir – Yusuf Eliş, Kerem Tunç - Ömer Adar Kandemir - Yusuf Eliş, Zelal Gülçe, Feride Durak, Hasret Turgay, Mehmet Afşar - Abdulkadir Subatan, Bedirhan Sakman, Nahide Uzar adlı öğrenciler sahne aldı.  Her performans sonrası salonda alkış sesleri duyuldu.  Konser bittikten sonra öğrenciler kendilerini izlemeye gelen seyirciyi selamladı ve teşekkür etti.

22.11.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü