akademisyenlerimiz-icin-tubitak-ar-ge-destek-programlari-egitimi-verildi

Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ile Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde Üniversitemiz akademisyenlerine yönelik olarak düzenlenen TÜBİTAK Ar-Ge Destek Programları Eğitimi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Eğitim programına Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, Teknoloji Transfer Ofisi yöneticileri, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü yöneticileri ve akademisyenler katıldı. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarına yönelik olarak iki ayrı bölüm halinde hazırlanan farkındalık eğitiminin açılışı, Ebul-iz El Cezeri salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılışında katılımcılara Prof. Dr. Celal Yücel tarafından TÜBİTAK Projelerine ilişkin genel bilgiler aktarıldı. Açılış sonrasında eğitim, iki ayrı grup halinde farklı salonlarda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Eğitim programının sunumları Fen Bilimleri alanında Prof. Dr. Celal Yücel, Sosyal Bilimler alanında ise Doç. Dr. İbrahim Hüseyni tarafından yapıldı. TÜBİTAK programları için proje önerisi hazırlama, projeye başvuru süreçleri, projelerde dikkat edilmesi gereken noktalar ile proje yöntem ve tekniklerine ilişkin genel bir çerçevenin sunulduğu eğitimin son bölümü olan Bütçe Uygulamaları eğitimi ise Dr. Öğr. Üyesi Reşat Sakur tarafından her iki alana yönelik olarak ortak salonda gerçekleştirildi.

Programa katılan Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş konuşmasında, Üniversitemiz çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen eğitimlerin mesleki gelişime olan katkısına dikkat çekerek, son yıllarda projelere ilişkin faaliyetlere verilen önemin akademik alanda giderek arttığını söyledi. Akademik çalışmalarda projelerin önemli bir yeri olduğunu belirten Altıntaş, üniversitemiz akademisyenlerine projelere ilişkin çalışmaları konusunda tam destek olacaklarını belirtti.  

Program, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş’ın sunumları gerçekleştiren eğitmenlere plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

14.06.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü