cumhuriyet-in-100-yili-paneline-yogun-ilgi

Üniversitemizde 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda Cumhuriyet’in 100. Yılı konulu panel düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. E. Mustafa Eyüpoğlu, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş’ın yanı sıra akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katıldığı panel bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Günay Tuzkaya ve Öğr. Görevlisi Gökhan Em ile Öğrenci Korosu mini konserinden sonra Panelin açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yaptı. Cumhuriyet’in 100 yıl önce büyük mücadelelerin sonucunda kurulduğunu ifade eden Rektörümüz Alkış “Cumhuriyetin faziletli bir yönetim olduğunu biliyoruz. Bu faziletli yönetimi idare edecek, sevk edecek olanlar insanlardır, yöneticilerdir. Benim görebildiğim kadarıyla zaman ilerledikçe bir genişleme ve kapsama söz konusu. Artık farklı kesimler Cumhuriyetin içinde kendine yer bulabiliyor. ”dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı konulu Panelin Moderatörlüğünü Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş yaptı.  Panelde ilk önce söz alan Üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bilal Altan “Cumhuriyetin İlanı Süreci ve Cumhuriyet Yönetiminin Kazanımları” konusunda bilgiler verdi.

Panelde son olarak söz alan Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Burak Çelebi de “Milli İrade- Vesayet Tartışmaları Ekseninde Türkiye’nin 100. Yıllık Demokrasi Serüveni” konusunda önemli bilgiler anlattı.

Program Soru cevap bölümünün ardından Güzel Sanatlar Fakültemiz Resim Bölümü Hoca ve Öğrencilerinin “Resim Sergisi”nin gezilmesi ile sona erdi. 

28.10.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü