rektorumuz-prof-dr-alkis-1-yillik-gorev-surecini-kamuoyuyla-paylasti

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Üniversitemiz Konuk Evi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, 15 Eylül 2023 tarihinde tamamlanan 1 yıllık görev süresinin de değerlendirmesini yaptı.

1 yıllık görev süresi boyunca üniversitede birikmiş olan birçok sorunu çözüme kavuşturduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, şunları söyledi: “15 Eylül 2023 tarihi itibariyle Rektörlük vazifemin ilk yılını tamamladım. Bir yılık görev sürecimi siz basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmak istedim. Söz konusu bir yıllık süreçte gerek yönetimsel gerek çevresel kaynaklı birçok sorunu başta Yönetim Kurulu ve Senatomuz olmak üzere idari ve akademik birimlerimizle birlikte çözdük. İlk başta merkezi laboratuvarımızdaki birkaç eksik makinayı temin etmeye, TTO’nun daha işlevsel olması için uğraşıda bulundum. Ardından da bütçemizin ağırlıklı kısmını Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurduğumuz laboratuar ve kampüs sahamızdaki tahrip olan yapıları ve doğal alanların peyzajına harcadık. “Büyük Onarım” olarak adlandırdığım bu işlere yoğunlaşmamızın haklı nedeni var; Türkiye’nin en güzel kampüsü söyleminin hakkını vermektir. Bilindiği üzere “2019 yılında 6. sı düzenlenen Sign of the City Awards (Şehre imza atan yapılar) 2019 ödül töreninde Üniversitemiz Kampüsü 'En İyi Eğitim Kampüsü' seçilmiştir. Bu güzel kampüste öğrencilerimizin kampüsten karelerle fotoğraflarını başka şehirlerde bulunan öğrenci arkadaşlarıyla paylaştıklarını görünce doğal olarak gurur duyuyoruz. Öte yandan, idari görev alanında büyük değişimler yaptık. Üniversitemizin işleyişini kolaylaştırmak ve gelişimini arttırmak için yüksek performans gösteren personellerimizi öne çıkarttık. Bu değişim programı hem akademik hem de idarî personelimizin adalet duygusuna olan inancını arttırmıştır. 2017 yılından itibaren çözülemeyen Lojman Sorununu büyük ölçüde çözdük. Lojman hakkı sırası gelen personellerimize lojman tahsis ettik.”

Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, basın açıklamasının devamında ise Şırnak Üniversitesi olarak Dünya Üniversiteleri sıralamasında ilk çeyreğe girdiklerini, böylelikle her alanda Türkiye ve bölge sıralamalarında en sonlarda bulunan Şırnak’ın makûs talihini kırdıklarının altını çizdi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, üniversite doluluk oranlarını da şöyle açıkladı; “2023’te Üniversitemize ayrılan kontenjanların doluluk oranı % 95’tir. Üniversitede bulunan 38 programın 36’sında % 100 doluluk oranı sağlanmıştır. Mühendislik Fakültemize bağlı İnşaat Mühendisliği bölümü 300.000 barajı sorunundan dolayı öğrenci alamamıştır. Uluslararası öğrenci ve 34 yaş üstü bayanlara tanınan kontenjanlardan dolayı bazı bölümlerimizde doluluk oranı % 105 oranlarına çıkabilmiştir. Şırnak Valiliğin destekleriyle sağlanan burslar bu başarıda önemli bir etken olmuştur.”

Basın açıklamasının ardından ise Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, toplantıya katılan gazetecilerin de görüş ve önerilerini alarak, toplantıya katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

22.09.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü