rektorumuz-prof-dr-alkis-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinliklerine-katildi

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. İlimizde düzenlenen etkinliklere Şırnak Valisi Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, 23. Jandarma Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 23. Jandarma Piyade Tümen Komutanlığı'nda yapılan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şırnak Valisi Osman Bilgin ve Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış Protokol üyeleri ile birlikte Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı, İl Müftüsü Ahmet Dilek şehitler için dua etti.

Daha sonra Protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda açılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resim sergisini gezerek, Yeni Mahalle Geylani Camisi'ndeki mevlit programına katıldı. Programda, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitler için dua edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkış 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Şırnak Valiliğinin ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen akşam yemeğinde, şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nöbetine binlerce kişi katıldı

Şırnak Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce kişi demokrasi yürüyüşü ve nöbetine katıldı. Cumhuriyet Meydanında Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından 15 Temmuz 2016'da yapılan hain darbe girişimi 7'inci yıl dönümünde düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde konuşan Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Bulunduğumuz şehir huzursuzsa Londra, Berlin, İstanbul mutsuzdur. İçinde bulunduğumuz şehir eğer güvenliyse saydığım yerlerde güvenlidir. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir milletin evlatları bırakın tankın silahın önüne çıkmayı silahın tabancanın dahi karşısına çıkamaz. Ama bu aziz milletin evlatları Hakkarili, Şırnaklısı, Edirnelisi, Trabzonlusu ile hep birlikte Türkiye olarak tankın, uçağın önüne çıkmıştır. Buda ne kadar yüce, azizi bir mücadele verdiğimizin en iyi şekilde gösteren çok büyük bir örnektir"

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın da konuşma yaptığı program protokol konuşmalarının ardından şiir ve ilahi dinletisi, 15 Temmuz konulu çeşitli videoların gösterimi ile devam etti. Gece salaların okunmasından sonra demokrasi nöbeti gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

17.07.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü