rektorumuz-prof-dr-alkis-cumhuriyet-in-100-yili-etkinliklerine-katildi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinliklerine katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümü kutlama programı çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet bayramı kutlama programı Şırnak Valiliği bahçesinde bulunan, Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma törenine; Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üniversitemiz kampüsüne Cumhuriyet'in 100'üncü yılı anısına 100 fidan dikildi

Üniversitemiz kampüsünde Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü yılı nedeni ile 100 fidan dikildi. Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış öğrencilerle birlikte fidanları dikerek can sularını verdi. Fidan dikme etkinliği hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Şırnak’ta coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Şırnak Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı ile ilgili dereceye giren şiirlerini okumaları ile başladı.

Tören, Vali Cevdet Atay’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Kutlama törenine, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

30.10.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü