rektorumuz-prof-dr-alkis-sehit-ve-gazilerimiz-bizim-hem-vefa-borcumuz-hem-de-seref-kaynagimizdir

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü vesilesiyle Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış ve aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şırnak (merkez) Temsilcisi Deham Kadırhan’ı evinde ziyaret etti.

19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış ve aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şırnak (merkez) Temsilcisi Deham Kadırhan’ı evinde ziyaret etti. Kıbrıs Gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şırnak (merkez) Temsilcisi Deham Kadırhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alkış’ı evin kapısında karşıladı. Ardından da eve geçtiler. Burada duvarda asılı bulunan fotoğraftaki aile büyüklerini Rektörümüz Prof. Dr. Alkış’a tanıttıktan sonra, Kıbrıs Barış Harekatı’na 20 yaşında katıldığını belirtti. Kadırhan; “dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit “Ayşe tatile çıksın” koduyla harekâtı başlattıktan hemen sonra Ankara’dan Kıbrıs’a gittim. Burada helikopterle 5 Parmak Dağları’na indirildik. Ben Lefke-Magosa bölgesindeydim. 24 ay askerlik yaptım. Bir muharebede mevziimize havan topu düştü orada kısa süreli bilinç kaybına uğradım, Şırnaklı bir arkadaşımda bir uzvunu kaybetti. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ı bu anlamlı günümüzde yanımızda görmekten dolayı şeref duydum. Kendisine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ise duygularını şöyle dile getirdi; “vatan savunmasında canını koymuş şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmak, onlarla birlikte olmak hem vefa borcumuz ve hem de şeref kaynağımızdır. Hiçbir şey bedelsiz değildir, hele ki söz konusu vatan toprağı olduğunda. Vatan savunmasında en önde olanlarımız şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Onları minnetle had ediyorum, Allah şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimize uzun sağlıklı bir ömür diliyorum. Maalesef Osmanlının son dönemlerinden beri vatanımıza yönelik başlatılan sistematik-uluslararası saldırılar halen devam etmektedir. Bunun farkındayız ve Sayın Deham Kadırhan ve onun gibi nice vatan kahramanı gibi bizlerde gözümüzü kırpmadan vatanımız için canımızı ortaya koymaya hazırız. 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü vesilesiyle Şırnak Üniversitesi olarak şehit ve gazilerimizin yanında olduğumuzu, bizlerin yüreğinde olduklarını göstermek için Sayın Deham Kadırhan’ı evinde ziyaret ettik. Kendilerini minnet borcumuz var. Bizi evlerinde ağırladıkları için kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şırnak (merkez) Temsilcisi Kadırhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alkış’a Türkiye Muharip Gaziler Derneği flamasını hediye etti. 

19.09.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü