rektorumuz-prof-dr-alkis-sirnak-destek-afad-gonullusu-kimlik-ve-sertifika-toreni-ne-katildi

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, AFAD’ın organize ettiği “Şırnak Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik ve Sertifika Töreni” ne katıldı. Burada konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, deprem kuşağında olan ülkemizde deprem bilincinin bütün topluma yayılması gerektiğini vurguladı.

Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın yanı sıra Şırnak Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve çok sayıda kamu kurum temsilcisi ile AFAD gönüllüsü katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, deprem kuşağında olan ülkemizde deprem bilincinin bütün topluma yayılması gerektiğini dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “6 Şubat Maraş depremi olduğunda üniversite olarak ilk günden itibaren sahadaydık. Gönüllü personelimiz aynı gün deprem bölgesine intikal etti. Yine gerek kurumsal ve gerekse de personellerimizin gönüllülük esasıyla başlatmış olduğu ayni ve nakdi kampanyalarımız oldu. Deprem bölgesine giden personellerimizin arama-kurtarmada yeterince faydalı olamadığını gördük ve hemen AFAD’la temasa geçip üniversitemiz bünyesinde gönüllü AFAD ekibi kurarak profesyonel eğitim aldırdık. Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu, şehrimizin de 2. derece deprem kuşağında olduğunu biliyoruz. O halde hepimizin böylesi eğitimleri mutlaka almamız ve bütün topluma yaymamız gerekmektedir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle de AFAD’a çok teşekkür ederim.”

“Şırnak Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik ve Sertifika Töreni’nden AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, Şırnak Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka birer konuşma yaptı. Daha sonra ise AFAD gönüllülerine sertifika ve kimlikleri dağıtıldı. Tören toplu hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.

19.10.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü