rektorumuz-prof-dr-alkis-tarim-ve-orman-il-muduru-sezgin-i-ziyaret-etti

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak’a yeni atanan Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin’i ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Gerçekleştirilen ziyarette ayrıca Üniversitemiz ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ortak yürüttüğü balıkçılık projesi kapsamında üretimin daha verimli hale getirilmesi ve kapasitenin arttırılmasına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak’a yeni atanan Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Alkış’a ziyaretlerinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Reşat Sakur ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Serdar Yaman da eşlik etti. Yapılan ziyaret kapsamında; Üniversitemiz, Dicle Kalkınma Ajansı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile yapılan ve 2023 yılı itibari ile başarılı bir şekilde tamamlanan Şırnak İli Uludere İlçesi Alabalık Yetiştiriciliği Projesi’nin genel bir değerlendirilmesi yapılarak projenin Üniversitemiz tarafından sürdürülebilirliği ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Geçen yıl, proje kapsamında 11 ton alabalık ve 500 kg somon üretimi yapıldığı ve kafes kapasitesi arttırılarak bu üretimin yeni dönemde 30 ton olacak şekilde hedeflendiği belirtildi. Söz konusu alabalık üretiminin her geçen yıl daha yüksek bir kapasite ile devam edeceğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, proje süreci içerisinde yıllık 29 ton alabalık üretimi izni olan tesisin daha yüksek bir kapasite ile üretim yapabilmesi adına yasal mevzuatlar çerçevesinde yıllık 90 ton üretime çıkarılması konusunda üniversite olarak gerekli talepleri en kısa zamanda yapacağını dile getirdi. Alabalık üretiminin sürdürülebilir olması ve işletmeye teknik destek sağlaması açısından üniversite olarak bir adet su ürünleri mühendisi istihdam edildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, esas amaçlarının bölgede alabalık üretiminin yapılabileceğini göstermek ve alabalık üretiminin bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlayarak istihdam yaratacağı konusunda bölge halkında bir farkındalık oluşturmak olduğu dile getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Sezgin, kurum olarak alabalık üretimi sürecinde üniversitemizle her zaman iş birliği içinde olmaktan mutlu olacağını ve gerekli her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. 

5.10.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü