rektorumuz-prof-dr-alkis-tvnet-te-universitemizi-anlatti

Tvnet’te yayınlanan “Tercih Rehberi” programının canlı yayın konuğu olan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış üniversitemiz hakkında Esra Esen Atayeter’in sorularını cevapladı.

Tercih döneminde öğrencilerimize yardımcı olabilmek amacıyla Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda tercih standı kurulduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, üniversitemizde mevcut olan fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullar hakkında da bilgi verdi.

Üniversitemiz kampüsünün 2019 yılında “En İyi Kampüs” ödülünü aldığının da altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, “Cumhurbaşkanımız, iş adamlarımız ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığımızın katkıları ile 2012 yılında kurulan kampüsümüz modern binaları ve çevre düzenlemesi ile herkesi kendisine hayran bırakıyor. Bunun yanı sıra üniversitemiz şehirdeki kamu kurumları ile birlikte düzenlenen uluslararası turnuvalara ve sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.” dedi.

Ülkede çok az sayıda üniversitede bulunan lojistik, optisyenlik ve otomotiv bölümlerinden de üniversitemizin öğrenci aldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, bu bölümlerin istihdam konusunda önünün açık olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Şırnak sahip olduğu zengin tarihi,  kültürel ve doğal değerleri ile turistik açıdan cezbedici bir ildir. Öğrencilerimiz hafta sonları Hz. Nuh’un gemisinin konduğu Cudi Dağı ve sefine bölgesi, Kasrik Boğazı ve Dicle Nehri başta olmak üzere ilimizdeki tarihi mekanları ve doğal güzellikleri gezerek hem bölgemiz hakkında bilgi sahibi olabilirler hem de kendilerini geliştirebilir.”

Öte yandan Şırnak Valiliği’nin desteği ile üniversitemize kayıt yapacak olan ilk 10 öğrencimize burs verileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, üniversitemizdeki akademik personel kalitesinin her geçen gün arttığını belirterek üniversitemizin öğrencilerimizin tercih listelerinde ilk sıralarda yer alması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanından her gün İstanbul ve Ankara’ya uçak seferlerinin olması hem öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımız için üniversitemize ulaşımı kolaylaştırıyor.

28.07.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü