uluslararasi-uludere-qilaban-sempozyumu-kapanis-oturumuyla-son-buldu

8-9-10 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Uludere (Qilaban) Sempozyumu tebliğlerin sunulmasının ardından düzenlenen kapanış oturumu ve teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Üç gün boyunca devam eden ve 72 bilim insanı ve araştırmacının bildiri sunduğu Uluslararası Uludere (Qilaban) Sempozyumu, tebliğlerin sunulmasının ardından kapanış oturumu ve teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu. Kapanış oturumuna Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış başkanlık ederken, Tarihçi Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Araştırmacı Halit Yalçın ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ruhullah Öz sempozyuma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Burada konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 5 ülkeden 73 akademisyen ve araştırmacının tebliğ sunduğu sempozyum, açık havada, baraj kenarında kıl çadırların içinde gerçekleştirildiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Düzenlediğimiz sempozyum, konsepti açısından ülkemizde ilk kez gerçekleşmiştir. Başka bir ilk olma özelliği ise gelen misafirlerimizi sevgili Uludereli hemşerilerimiz evlerinde misafir etti. 3 gün boyunca sürdürdüğümüz sempozyumumuz gerek bilime-ilme katkı anlamında ve gerekse de şehrimizin ve ilçemizin olumlu manada tanıtımı için başarılı bir sempozyum olduğu kanısındayım.”

Değerlendirmelerin ardından ise sempozyuma maddi manevi katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür belgeleri verildi.

Sempozyuma destek veren; İnceler Köyü Muhtarı İrfan Kaçan, Bağlıca Köyü Muhtarı Mehmet Yüksek, Bağlı Köyü Muhtarı Necmettin Yaman. Ballı Köyü Muhtarı Mehmet Kayci, Işıkveren Köyü Muhtarı Selahattin Tonğ, Taşdelen Köyü Muhtarı Ali Çetin, Ortabağ Köyü Muhtarı Mirze Oslu, Gülyazı Köyü Muhtarı Mesut Güney, Ortasu Köyü Muhtarı Suat Encu, Yemişli Köyü Muhtarı Mesut Yılmaz, Dağdibi Köyü Muhtarı İsa Sağım, Andaç Köyü Muhtarı Menav Ölmez, Ortaköy Köyü Muhtarı, Adnan Berk’e Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek teşekkür belgelerini verdi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üyeleri Doç. Dr. Ruhullah Öz, Doç. Dr. Nurullah Agitoğlu, Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Sedat Çelik, Doç. Dr. İbrahim Hüseyni, Doç. Dr. Hamdullah Arvas, Dr. Öğr. Üyesi Reşat Sakur, Dr. Öğr. Üyesi Veli Tatar, Öğr. Gör. Engin Olaş ve Arş. Gör. Gökhan Kadırhan’a teşekkür belgelerini Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın verdi.

Sempozyum her türlü katkılarını esirgemeyen Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş’e, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek’e, Şenoba Belediye Başkanı Alihan Babat’a, Hilal Belediye Başkanı Cevher Benek’e, Uzungeçit Belediye Başkanı Cemil Yıldız’a plaketlerini Uludere Kaymakamı Bekir Yalçın takdim etti.

Uludere Kaymakamlığı adına sempozyumda emek veren kaymakamlık personelleri; Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Oslu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Altürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mikail Demirtaş, İlçe Müftüsü Abdullah Şanlı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat İnan, İnşaat Mühendisi Ömer Tonğ, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Benek’e teşekkür belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkış son olarak da Tarihçi Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya, Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel’e ve Araştırmacı-Arşivci Mustafa Kara’ya sempozyuma katılımlarından ve desteklerinden dolayı plaket verdi.

Kapanış oturumu ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

12.09.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü