unilig-tenis-turnuvasi-universitemizde-basladi

Üniversite Sporları Federasyonu(ÜNİLİG) tarafından organize edilen Bölgesel Tenis Turnuvası, üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, sporun büyük yıkım ve acılara neden olan savaşları durduran önemli barışçıl etkinlik olduğunun altını çizerek, turnuvaya katılan tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu.

ÜNİLİG tarafından düzenlenen Bölgesel Tenis Turnuvası bugün kampus alanımızda bulunan tenis kortlarında başladı. Turnuvaya Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Eyüpoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. İbrahim Baz, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sedat Çelik ve çok sayıda akademik, idari personel ile öğrenci katıldı.

Turnuva, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Turnuva açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, sporun büyük yıkım ve acılara neden olan savaşları durduran önemli barışçıl etkinlik olduğunun altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tarihte büyük imparatorlukların yapmış olduğu savaşlarda hazırlanan savaş stratejileri ve peşinden gelen başarılar kralların en büyük tutkusu olabilmiştir. Krallar bu tutkuları için binlerce insanın ölümüne, yaralanmasına neden olmuşlar. Bir mücadele, bir hırs uğruna bu kadar büyük yıkımları gören bilge kişiler farklı spor müsabakaları tertip ederek bu mücâdele ve hırsı hayırlı, faydalı kulvarlara kanalize etmişler. Böylelikle savaşlarda yaşanan trajediler bir nebze de olsa ortadan kalkmıştır. Bu tarihsellik perspektifiyle bakıldığında bile spor, savaşların önüne geçmiştir. Turnuvaya katılan öğrencilerimizden İyi oynayan kazansın, emek veren, çok çaba sarf eden kazansın. Bu vesileyle turnuvaya katılım sağlayan bütün sporcularımıza, üniversitelerimize başarılar diliyorum.”

Şırnak Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi’nden 20 tenisçinin katıldığı turnuva yarın sona erecek.

1.06.2023 |  Şırnak Üniversitesi