universitemiz-ile-sirnak-valiligi-silopi-ve-idil-de-tarimsal-projelere-birlikte-imza-atacak

Şırnak il ve ilçelerindeki tarımsal arazilerin tarıma açılması, seracılığın geliştirilip yaygın hale getirilmesi için Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öncülüğünde Şırnak Valiliği ile birlikte çeşitli projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla valilikte toplantı düzenlendi. Toplantıda Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak Üniversitesi ile birlikte yapılacak tüm projelere destek vereceklerini söyledi.

Toplantı için Ziraat Fakültemiz Öğretim Üyelerinden oluşan bir heyet ile birlikte Şırnak Valisi Cevdet Atay’ı makamında ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak il ve ilçelerindeki tarımsal arazilerin daha verimli hale getirilmesi, tarıma açılması, seracılığın yaygınlık kazanması ve hayvancılığın yaygınlaştırılması için üniversite olarak çeşitli projeler başlatmak istediklerini belirterek, Şırnak valiliğinin bu projelerde paydaş olmasını istedi. Bu projeler çerçevesinde Silopi’de kurulacak olan seralarda tarım sanayisi desteklenecek, Irak pazarına tarımsal ürünlerin satışı sağlanacak, İdil’deki taşlık araziler tarımla buluşturulacak.

Şırnak Valisi Cevdet Atay ise üniversitenin Şırnak’ın başta eğitim olmak üzere, ekonomisine ve sosyal-kültürel yaşamına büyük katkılarının olduğunu belirterek, Şırnak Üniversitesi’nin böylesi anlamlı projelerinde paydaş olmaktan ve desteklemekten geri durmayacaklarının altını çizdi. 

19.09.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü