universitemiz-turkiye-tasavvuf-ana-bilim-dali-koordinasyon-toplantisi-na-ev-sahipligi-yapti

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Türkiye Tasavvuf Ana Bilim Dalı Koordinasyon Toplantısı’nın bu yılki toplantısına Üniversitemiz ev sahipliği yaptı. İki oturum ve bir tane de müzakere toplantısının gerçekleştiği Koordinasyon Toplantısının açılışında Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’da hazır bulundu.

Üniversitemiz ev sahipliğini yaptığı Türkiye Tasavvuf Ana Bilim Dalı Koordinasyon Toplantısı’nın bu yılki toplantısı senato toplantı salonunda gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok üniversitesinden 50’yi aşkın akademisyenin katıldığı toplantının ilk oturumuna katılan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, böylesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın ve elbette böylesi alimleri ağırlamanın onurunu yaşadıklarının altını çizdi.

 Ardından söz alan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Tasavvuf Bilim Dalı ve Tasavvuf Ana Bilim Dalı’nın Türkiye’de gelişim süreçlerini anlatarak; “Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıların başlangıç tarihi 1994’tür. Yaklaşık otuz yılı aşkındır bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. İlahiyat Fakültelerinde mevcut olan Anabilim Dallarında bu geleneği bizim Anabilim Dalı başlattı. Çok verimli toplantıların gerçekleşmesine vesile oldu. Bu yılki toplantımızı Şırnak Üniversitemizde düzenledik. Bize kapılarını açan Şırnak Üniversitesi’ne ve sayın Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’a teşekkür ederim” dedi.

16.10.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü