universitemizde-1-uluslararasi-gelecegin-muhendisligi-konferansi-duzenlendi

Üniversitemizde “Uluslararası Geleceğin Mühendisliği Konferansı” düzenlendi. İki gün sürecek olan konferansın açılışı ve ilk oturumu üniversitemizin 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde yüz yüze yapıldı. Konferansa katılanlar arasında Rektörümüz Prof. Dr. Abdürrahim Alkış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. E. Mustafa Eyyüboğlu, Şırnak Belediye Başkanı vekili Ayten Akgül,  Şırnak TTO Başkanı Osman Geliş, İKSAD Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek ve birçok akademisyen ve öğrenci vardı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alkış “Bugünümüzü ve geleceğimizi şekillendirecek olan bu etkinliklere ev sahipliği yapıyor olmak bizim için gurur vericidir” dedi ve sempozyumu düzenleyenlere ve konuşmacılara teşekkür etti.

Üniversitemiz, mühendislik alanındaki en son gelişmeleri ve inovasyonları tartışmak üzere dünya çapında saygın bilim insanlarını ve uzmanları bir araya getiren “Uluslararası Geleceğin Mühendisliği Konferansı” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Konferansa 25 farklı ülkeden 120 bilim insanı, yüz yüze ve çevrimiçi platformlardan bağlanarak sunumlarını gerçekleştirecektir. Konferansın başkanlığını üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Dirik ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Asaf Tolga Ülgen üstlenirken koordinatörlüğünü ise Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği’nden Atabek Movlyanov yaptı.

Yüz yüze yapılan ilk oturumda sırasıyla Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Tijuana Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Oscar Castıllo, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesinden Prof. Dr. İlhan Tarımer sunumlarını yaptı. Konferansın ilk oturumu hediye ve belge takdimi sonrası toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

26.12.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü