universitemizde-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-paneli-duzenlendi

Üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 15 Temmuz darbe kalkışmasının halen karanlıkta kalan yanlarının olduğunu, bu tarihte ülkemizle ilgili büyük bir ihanetin gerçekleştiğini ve pek çok farklı ülkenin bu kalkışmada yer aldığını belitti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle üniversitemizde panel düzenlendi. 15 Temmuz Kongre Merkezi’nde düzenlenen panele Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Eyyüpoğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, kurum müdürleri ile çok sayıda idari ve akademik personelimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, panelin açılış konuşmasını yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, 15 Temmuz darbe kalkışması, milli iradeyi hazmedemeyen ve hiçbir meşruiyeti olmayan vesayet sistemini arzu edenlerin ihaneti olduğunu vurgulayarak, “15 Temmuz darbe kalkışması, milletimizin kendi tercih ve iradesine sahip çıktığı günün adıdır. 1960 darbesini, 1971 muhtırası, 1980 darbesini ve 28 Şubat 1997 yaşamış olan Türkiye, 15 Temmuz 2016’da bu kez “vesayet sistemine hayır” dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu tüm topluma ilham kaynağı olmuş ve herkes darbe girişimine sokaklara, meydanlara çıkarak karşı çıkmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Allah bir daha böylesi ihanetleri bizlere göstermesin. Panelimize katılan herkese şimdiden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkış’ın konuşmalarının ardından başlayan panelin moderatörlüğünü Öğr. Gör Ahmet Selçuk Bayburtlu yaptı. Öğr. Gör. Bayburtlu şöyle konuştu; “FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimiyle milletimizin geleceğini tehlikeye atmak, ülkemizi işgal girişiminde bulunarak, devletin bütünlüğünü ve düzenini bozmaktı.”

Panelist Araştırmacı Yazar Ahmet Ay ise 15 Temmuz kalkışmasının amacının Türkiye’yi kaos ortamına sokarak, hizmet ettikleri ABD ve NATO eliyle dış güçlerin müdahale ve işgaline ortam hazırlamak olduğunu dile getirdi. Yazar Ahmet Ay bu kalkışmanın sadece bir darbe olmadığını, bir işgal operasyonu olduğunu vurguladı.

Panelist Doç. Dr. Ruhullah Öz ise Türkiye’de defalarca darbelerin olduğunu, en son ise 15 Temmuz kalkışmasının artık millet olarak kendimizi sorgulamamız gerektiğini, dini sinsi emelleri için kullanan FETÖ gibi oluşumlara artık kanılmaması gerektiğini belirtti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü adlı panel, Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın panelistlere katılımlarından dolayı üniversitemize ait tabak vermesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu. 

16.06.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü