universitemizde-2022-2023-mezuniyet-torenleri-coskuyla-kutlandi

Üniversitemizde 2022-2023 mezuniyet törenleri coşkuyla kutlandı. Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, “mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet törenine katılan tüm ailelere derin muhabbetlerimiz sunarken mezun öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 2022-2023 mezuniyet programına Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Mustafa Eyyuboğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul, meslek yüksek okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde kürsüye gelen üniversitemizi birincilikle bitiren Özgür Gözlek, üniversiteyi birincilikle bitirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, Şırnak Üniversitesi’ne ve hocalarına teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, “yüksek lisans, lisans ve ön lisanstan mezun olan sevgili öğrencilerimiz, bugün bizler de en az sizin kadar mutluyuz. Bugün burada hayatlarınızın en güzel dönemini ardınızda bıraktığınız bir dönem son buluyor. Lakin eğitim aldığınız üniversite yıllarınız hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bundan sonraki yaşamlarınızda burada aldığınız bilgi ve erdemin sizlere yol gösterici olmasını temenni ediyorum. Bir an önce iş yaşamına katılmanız, kendinize, ailelerinize ve elbette ki ülkenize katkı sağlamanız gerekir. Elbette bununla birlikte evlenip mutlu bir aile kurmanızı tavsiye ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizin mezuniyet törenine katılan tüm ailelere derin muhabbetlerimiz sunarken mezun öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından üniversite üçüncü, ikinci ve birinciye plaket verildi. Üniversitemizi birincilikle bitiren Özgür Gözlek mezuniyet kütüğüne isim çaktı. Mezuniyet töreni öğrencilere geçici mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından topluca kep atma seremonisi ile devam etti.

15 Temmuz Kongre Merkezindeki kutlamaların ardından törene katılan tüm katılımcılara üniversitemiz tarafından hazırlanan yemek ısmarlandı. Mezuniyet töreni havuz başındaki müzik ve halaylarla son buldu.

12.06.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü