universitemizde-6-subat-depremi-anma-toreni-duzenlendi

Şırnak Valiliği İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü  “Asrın Felaketinden Asrın Dayanışmasına ” sloganıyla üniversitemizde anma töreni düzenledi.  Üniversitemizin 15 Temmuz Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Şırnak AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, AFAD ve Kızılay gönüllüleri ve birçok öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program AFAD’ın 6 Şubat Depremini anlatan kısa filminin izletilmesi ile devam etti.  Törende kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkış “Başta hayatını kaybedenlere rahmet diliyor ve yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Asrın felaketi olarak adlandırdığımız bu depremde milletimiz ve devletimiz elele vererek çok kısa denebilecek gibi bir sürede bölgelerin yaralarını sardı ve sarmaya devam edecektir” dedi.

Tören AFAD’ın arama kurtarma çalışmalarında kullandığı araçların sergilendiği serginin gezilmesi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

7.02.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü