universitemizde-bin-adet-fidan-toprakla-bulustu

Üniversitemizin yeşil alanlarını çoğaltmaya yönelik birçok fidan toprakla buluştu. Fidanların dikim etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, birçok gönüllü öğrenci ve personel katıldı. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Alkış; “gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras daha yeşil bir dünyadır” diyerek ilk fidanı toprakla buluşturdu.

Üniversitemize, Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bin fidan hibe edildi. Fidanların dikimi için kampüsün yeşillik bakımından eksik kalan alanları seçildi.  Üniversitemizin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde belirlenen bu muhtelif alanlara çeşitli fidan dikimi yapıldı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış “Daha yeşil ve yaşanabilir bir kampüs ortamı oluşturmak için ilerleyen zamanlarda da bu tür etkinliklere devam etmeyi planlıyoruz. Çünkü gelecek nesillere bırakılacak en büyük miras daha yeşil bir dünyadır” dedi ve ilk fidanı toprakla buluşturdu. Daha sonra öğrenciler ve personel de fidan dikimine katıldı. 

6.12.2023 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü