universitemizde-kadinlar-anlatiyor-adli-soylesi-duzenlendi

Üniversitemizin Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle söyleşi düzenledi.

Ana teması Şırnak’taki kadın yöneticilerin deneyimleri olan "Kadınlar Anlatıyor"  adlı söyleşiye KAÇAUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özcan Elçi,  şal û şapik dokuma ve üretme atölyesi temsilcisi Amine Durmuş, Şırnak Kızılay kadın temsilcisi Nazlı Altürk, Şırnak Kamer Vakfı temsilcisi Gündüz Avcı, Şırnak ÇATOM temsilcisi Kadriye Çakar Özden ve çok sayıda kadın katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan KAÇAUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özcan Elçi, 8 Mart'ın tüm dünyada uluslararası öneme sahip olduğuna ve tüm dünyada benzer farkındalık çalışmaları ve kutlamalar yapıldığına dikkat çekti. Küresel kadın sorunlarını anlayabilmek ve çözüm üretebilmek için yerelden başlamak gerektiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Dicle Özcan Elçi, bu 8 Mart'ta farklı alanlardan Şırnaklı kadınların temsiliyetine hassasiyet göstermek amacıyla böylesi bir söyleşiye düzenlediklerini dile getirdi.

Ardından ise gerçekleşen şal û şapik dokuma ve üretme atölyesi temsilcisi Amine Durmuş, Şırnak Kızılay kadın temsilcisi Nazlı Altürk, Şırnak Kamer Vakfı temsilcisi Gündüz Avcı, Şırnak ÇATOM temsilcisi Kadriye Çakar Özden kendi pratikleri üzerinden kadın deneyimlerini paylaştılar. Katılımcıların sorularıyla devam eden söyleşi, konuşmacılara teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu. 

8.03.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü